Kanariøyene.net

Din ferieguide til Kanariøynene!

Prøv en aktiv ferie på kanariøyene

 

 Kilde: Pixabay

 

Liker du å bevege på deg - eller kanskje du liker idrett best som tilskuer? Til tross for mange først og fremst tenker på strandlivet når de hører kanariøyene, så finnes det rikelig av aktiviteter man kan ta del i, eller se på, om man foretrekker det. Her finner du et lite knippe av dem.

 

Surfing

 

Fuerteventura kalles ofte for Europas Hawaii på grunn av surfeforholdene, men også på de andre øyene er det rikelig med solide strender som passer for både surfing, windsurfing og annen vannsport. El Médano på Tenerife regnes for eksempel som ett av de beste stedene for windsurfing i hele verden. Overalt på kanariøyene finner du bølger du kan prøve deg på enten du er nybegynner eller proffsurfer - ja, det avholdes til og med jevnlig konkurranser på proffnivå.

 

Hvis du velger å prøve surfing for første gang, så husk at ikke alle steder eller tider på året passer like godt for nybegynnere. Bølgene er kraftigere og vanskeligere å mestre i vinterhalvåret, og lokal geografi har også mye å si for hvilke typer bølger du får. Det finnes rikelig med surfekurs og surfeskoler som gir deg en grunnleggende innføring, slik at du kan være sikker på at du får en trygg start.

 

Fotball

 

Som i resten av Spania - og i Norge - er fotball den desidert mest populære sporten på øyene, både målt etter hvor mange som spiller og hvor mange som ser på og følger med på oddsen. Visste du for eksempel at Newcastle-spissen Ayoze Perez kommer fra Tenerife? Det finnes mer enn 300 lag samlet på alle de forskjellige nivåene, og andredivisjonslaget Club Deportivo Tenerife er det sterkeste.  Du finner også utallige puber og sportsbarer som jevnlig viser toppkamper på storskjerm.

 

Gå, jogge, løpe

 

Kilde: Pixabay

 

Kanariøyene har et velutviklet nettverk av veier og stier som passer uansett om du kun ønsker litt lett mosjon i vakre omgivelser, eller en skikkelig utfordring. Det arrangeres jevnlig både maratoner og halvmaratoner, og for deg som ønsker å virkelig tyne kroppen til det ytterste - eller se på at andre gjør det - så arrangeres det også triatlonløp som for eksempel Ironman Lanzarote, og andre krevende løp som Infinity Xtreme og Santa Cruz Xtreme.

 

Golf

 

Foretrekker du sport der ikke pulsen er fullt så høy? Kanariøyene er en populær destinasjon for golfere, siden det milde klimaet gjør det mulig å spille året rundt. Her har du en rekke baner å velge mellom, mange av dem designet av berømte banearkitekter eller store stjerner, og de aller fleste av dem har også nydelig utsikt du kan nyte mens du spiller. Her kan du velge mellom å bo på et golfhotell der banen er få skritt unna rommet ditt, eller å ta inn på akkurat det hotellet som passer deg, og heller dra rundt for å prøve flere forskjellige baner. Hvorfor ikke unne deg selv en skikkelig luksusferie på et av de beste hotellene øyene har å by på, og senke skuldrene med noen runder golf og hotellfasiliteter i ypperste klasse? Perfekt for å samle krefter før hverdagen nok en gang kaller.

Copyrighted content. All Rights Reserved.