Kanariøyene.net

Din ferieguide til Kanariøynene!

Gran Canaria

 

Gran Canaria er den av Kanariøyene som er mest kjent og mest besøkt av Kanariøyene i øygruppen. Gran Canaria har det aller meste å by på av strand liv, natteliv, opplevelser, storbyliv, fiskerlandsbyer og mye mer. Dette til tross for at øya bare er den tredje største av Kanariøyene og har ca 400' innbyggere. Et antall som til enhver tid er omtrent det dobbelte dersom man regner med turistene som befinner seg på øya til enhver tid.

 

Gran Canaria har på grunn av dette store antallet av turister til enhver tid blitt selve definisjonen på en turistmaskin og mange mener at øye derfor har mistet litt av sitt lokale preg. På en andre siden er dette selve årsaken til at så mange nordmenn elsker Gran Canaria. Alt er tilpasset turister og ikke bli overrasket om kelneren på restauranten prater norsk til deg. Om ikke kelneren er norsk kan du nesten være helt sikker på at menyen i hvert fall er på norsk, eller i verste fall på svensk eller dansk.

 

For turister fra nor er den byene/ tettstedene på sørsiden av øya som er de mest kjente stedene. Disse kommer på løpende bånd når man kjører sørover i følgende rekkefølge: San Agustin, Playa del Ingles, Maspalomas, Meloneras, Arguineguin, Patalavaca, Puerto Rico, Tauro dalen og Puerto Mogan. I Nord finner du storbyen Las Palmas med yrende storbyliv, den kjente Las Canteras stranden og Catalinaparken for å nevne noe.

 

Kanariøyene, strandpromenaden i Puerto Mogan på Gran Canaria

Copyrighted content. All Rights Reserved.