Kanariøyene.net

Din ferieguide til Kanariøynene!

Amadores stranden

 

Den flotte Amadores stranden ligger på Gran Canaria mellom Puerto Mogan og Puerto Rice på øyas sørside, nærmest Puerto Rico.

Du kan på ca 10-15 minutter gå fra Puerto Rico til Amadores på den flotte promenaden som går langs den gamle veien mellom Puerto Rico og Puerto Mogan. Det er nok av parkeringsplasser dersom du kjører egen bil/ leiebil. Dersom du kommer litt sent på dagen i forhold til de andre turistene kan du imidlertid risikere at du må parkere i det underjordiske parkeringshuset som er forholdsvis dyrt i motsetning til den gratis parkering på den store parkeringsplassen ute.Til gjengjeld slipper du å sette deg i en godt stekt bil når du skal hjem til hotellet noe som i seg selv kan være vel anvendte penger.

Selve sanden på Amadores stranden er hvit importert sand, ikke brun lavasand som ellers på de naturlige strendene på øygruppen. Forskjellen er stor, den brune lavasanden blir svært varm i solen slik at du lett brenner deg når du går barbeint. Dette slipper du, i hvert fall til en viss grad, i på den hvite importerte sanden.

Langs hele Amadores stranden er det bygd en promenade med en rekke restauranter og kiosker. Det er også rikelig med toaletter dersom behovet melder seg utover dagen. De fleste restaurantene langs stranden serverer "take away" som du gjerne kan ta med deg ned på stranden istedenfor å sitte på ubekvemme plaststoler på en mindre eksklusiv restaurant studd sammen mellom typiske strand butikker.

Selve Amadores stranden er en kunstig buet strand med kraftig molo som stopper de største bølgene. Det negative med dette er at de store moloene sørger for forholdsvis liten sirkulasjon i vannet. Dette i sammenheng med svært mange badegjester gjør at vannet, spesielt på slutten av dagen, oppleves som skittent. Spesielt i form av et tynt lag med sol krem og sol olje som har blitt vasket av badegjestene.

Alt i alt er dette en veldig flott strand. Amadores stranden er kanskje den flotteste av alle strendene på Kanariøyene, spesielt passer den ypperlig for barnefamilier.

Copyrighted content. All Rights Reserved.