Kanariøyene.net

Din ferieguide til Kanariøynene!

Velkommen til Kanariøyene.net 

 

Kanariøyene er igjen nordmenns favoritt når de skal reise på charterferie til sydlige strøk eller ønsker å bosette seg i sydlige strøk for en lengre periode på vinteren. Siden Kanariøyene ligger i en nesten rett sydlig linje fra Norge så er det ingen andre sydlige reisemål som kan måle seg med Kanariøyene sett i forhold til hvor lang reisetid man trenger for å oppleve sommervarme på vinterstid. Det at Kanariøyene er så relativt små gjør at du heller aldri må tilbringe lang tid på transfer bussen fra flyplassen til hotellet.

 

Kanariøyene består av syv større øyer hvor Gran Canaria, Tenerife, Lanzarote og Fuerteventura er de vanlige charter målene med Gran Canaria i spissen. Øygruppen er blitt så populære blant nordmenn ikke minst på grunn av det gunstige og stabile klimaet med svært mange soldager året rundt. Du har med andre ord vært svært uheldig dersom du kommer hjem fra Kanariøyene uten å ha blitt brun i løpet av ferien.

 

Stadig mer populært blant nordmenn i takt med høyere standard

 

De siste tiårene har øygruppen med Gran Canaria i spissen blitt et stadig mer populært reisemål for nordmenn. Dette har skjedd i takt med stadig billigere reisepriser og økt hotellstandard på øyene. Fra å være et sted med slitte to stjerners hotell har Kanariøyene nå en rekke luksuriøse 4 og 5 stjerners hotell å by på. Kanariøyene har parallelt med dette blitt et stadig mer populært sted å bosette seg for solhungrige nordmenn, mange av helsemessige årsaker. Arguineguin og Patalavaca på Gran Canaria er det området på øyene hvor forekomsten av nordmenn er størst. Det sies at det til enhver tid er bosatt rundt 5000 nordmenn i dette området. Her finner du også det populære timeshare anlegget Anfi del mar med den kritthvite stranden og den lille hjerteformede øyen som mange forbinder anlegget med.

 

Kanariøyene er mye mer enn sol og strand

 

De aller fleste som reiser til Kanariøyene opplever stort sett bare strand liv, basseng liv ved hotellet og shoppingsentrene (turistfelle) på kvelden. Dette er synd da øyene har så vannvittig mye mer å by på. Ta f.eks. Gran Canaria, på denne øyen kan du oppleve ekte storbyliv i Las Palmas, frodig furuskog i fjellene inne i landet, spennende dykking på nordvest kysten og mye mer. Lei en bil og kjør rundt på øyene og finn dine egne favoritter. Det går forøvrig bilferje (drevet av den norske skipsrederen Fred Olsen) mellom de to mest besøkte øyene, Gran Canaria og Tenerife.

 

Kanariøyenene, Stranden i Arguineguin på Gran Canaria


Copyright © 2013. All Rights Reserved.